Jongerenvertegenwoordigers gaan op zoek naar meningen en ideeën van Nederlandse jongeren over wereldproblemen en –oplossingen. Wat vinden jongeren van vluchtelingen? Wat voor oplossingen zien jongeren voor klimaatverandering? En hoe denken zij over de Europese Unie? Deze standpunten van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen Jongerenvertegenwoordigers vervolgens in de nationale én internationale politiek. Zo krijgen ook jongeren een stem in beleidsvorming en internationale beslissingen.

In Nederland zijn er vier Jongerenvertegenwoordigers: Duurzame Ontwikkeling, UNESCO, Europese Zaken en Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ik ben kandidaat om Jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te worden. Ik zal mij dus voornamelijk richten op onderwerpen als mensenrechten, armoede en vrede en veiligheid. Hoe kijken jongeren hier tegenaan? En – nog belangrijker – hoe kunnen zij bijdragen aan een eventuele oplossing?

Als Jongerenvertegenwoordiger benadruk je niet alleen het belang van jongeren in de internationale politiek. Je laat jongeren ook zien dat zij wel degelijk invloed hebben en een verschil kunnen maken!

Wie ben ik?

Een idealistische realist die de wereld graag ontdekt én tot een mooiere plek voor een groter aantal mensen maakt. Lees hier meer.

Namens jou?

Beïnvloedt de wereld. Laat je mening horen. Ik zorg dat er geluisterd wordt. Lees hier meer.